Gasztronómia
Humor
Irodalom, életrajz
Matematika tankönyvek és versenyfeladatok
Mesekönyvek
Művészeti albumok
Sport, hobby
Történelem, művelődéstörténet
Tudomány
Rólunk
256173|934419
Gasztronómia
176164|934419
Humor
918146|934419
Irodalom, életrajz
208814|934419
Matematika tankönyvek és versenyfeladatok
145302|934419
Mesekönyvek
439545|934419
Művészeti albumok
486114|934419
Sport, hobby
934419|934419
Történelem, művelődéstörténet
730707|934419
Tudomány
9999999448065|0
Rólunk
Belép
Elfelejtettem a jelszavamat
Regisztráció
A kosár üres.
Vásárláshoz kattintson ide!
Főkategória
Történelem, művelődéstörténet
Szántó András: Asztaltársaságok (Pesti alakok 4.)
Cikkszám:
616763
Szántó András: Asztaltársaságok (Pesti alakok 4.)
Cikkszám:
616763
3 200
Ft
Szántó András: Asztaltársaságok (Pesti alakok 4.)
Pesti Alakok 4.
ASZTALTÁRSASÁGOK
Bevezető - miért éppen az asztaltársaságokról szól ez a könyv?
A gasztronómia, ennek kialakulása és története hosszú idő óta foglalkoztat, részben ezért is választottam a saját bemutatásomra, munkám megnevezésére a „gasztronomus” jelzőt, mely ugyan nem szerepel a magyar foglalkozások jegyzékében, de jól jellemzi az engem érdeklő hatalmas kultúrtörténeti terület tartalmát. Régóta meggyőződésem ugyanis, hogy a gasztronómia az emberi kapcsolatok, közösségek fő területe, ahol az emberek találkozásai, beszélgetései sokszor a fehér asztal mellett zajlanak, és ezáltal az ételek – szakácsok, éttermek, körülmények stb. – is jelentős szerepet kapnak a találkozásokban. A lényege azonban a kedvelt emberekkel, a „hasonszőrűekkel” együtt töltött idő, kellemes és tartalmas beszélgetések, véleménycserék.
Például miért pont a „gasztronómia” kerül ismét terítékre, mikor az utóbbi években olyan könyváradat öntötte el a boltokat és az olvasókat, ami már erős túlzás. Nos, a jóból sohasem elég – lehetne a vulgáris magyarázat –, tehát a téma elvisel bármilyen mennyiségű újabb kiadványt. Hiszen enni is naponta háromszor szoktunk! A könyvből azonban – remélem – kiderül, hogy itt a már-már közhelynek számító gasztronómia fogalmának tisztázására, a részterületek bemutatására is vállalkoztam. Én ugyanis – francia és angol gasztronómok és filozófusok tanai alapján – sokkal szélesebben értelmezem a jelenséget, mint amit általában belegondolnak és beleértenek az emberek.
Kosárba
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Hasonló termékek
Adatok
Adatok
Cikkszám
616763
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Nem engedélyezem
Engedélyezem
Adatkezelési beállítások